Podiumangst

 

Op het podium zijn er momenten dat ik me kwetsbaar voel.
Soms zijn er opeens negatieve gedachten, de angst voor een beoordeling of veroordeling, klamme handen of een bonkend hart, niet meer kunnen herstellen na een foutje…
Het duurde even voordat ik deze onprettige ervaringen van stress en faalangst écht onder ogen kon zien; ik had handvatten nodig om hiermee om te kunnen gaan.

Gelukkig zijn er tegenwoordig veel methodes en nieuwe ontwikkelingen om beter om te gaan met podiumangst. Inzichten uit o.a. de positieve- en performance- psychologie, mindfulness, voice dialogue en cognitieve gedragstherapie zijn gericht op het ontwikkelen van de beste versie van jezelf.

Ik ontdekte dat ik de podiumangst ook kon zien als een kans om mijn spel te verdiepen, en leerde hoe de angst mij niet meer de baas was.

 

Individuele trajecten

Met eenvoudige dagelijkse oefeningen om je mentale vaardigheden te trainen, krijgen stress en negatieve gedachten steeds minder vat op je spel en versterk je je focus en uitstraling op het podium.

Neem voor mogelijkheden voor een individuele training vrijblijvend contact met me op. Ik vertel je graag meer over de trainingen. Je kunt ook het contactformulier hieronder invullen.

 

 

Komende groepstrainingen:

Mindfulness Based Performance Training start 22 september 2020

Lees meer

Ik meld me aan voor de Mindfulness Based Performance Training

Hierbij ga ik akkoord dat mijn bovenstaande gegevens gebruikt en opgeslagen worden om contact met mij op te nemen.*

* verplicht in te vullen