“We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit.” (Aristoteles) 

Excellentie wordt gedragen door gewoonten.
Als professioneel musicus is het van groot belang bewust te zijn van je dagelijkse routines. De vele uren die je doorbrengt met je instrument zijn de basis van je spel.
Waar is je aandacht? Hoe studeer je en wat ontwikkel je in jezelf? Hoe is je houding naar jezelf, hoe kritisch ben je en hoe weerbaar bij tegenslag?
Woorden van de beroemde Catalaanse architekt Gaudí kunnen daarbij behulpzaam zijn:”To do things right, first you’d need love, then technique.”

 

Je hebt vast wel eens de ervaring dat je speelt op de toppen van je kunnen en dat het spelen vanzelf lijkt te gaan. Je voelt je één met je instrument en de muziek.

Om deze ‘flow’-momenten de ruimte te geven zijn goede gewoonten en mentale voorbereiding essentieel. Het leveren van optimale prestaties vraagt om mentale kracht. En mentale vaardigheden kun je trainen.

 

Als professioneel altvioliste speel(de) ik in verschillende orkesten, zoals het Noordhollands Philharmonisch Orkest/ Holland Symfonia en het Metropool Orkest, verschillende (kamermuziek)ensembles en strijkkwartetten van klassiek tot pop. De warme klank van de altviool was al vroeg mijn passie en ik voelde me meteen thuis in de verbindende rol die de altviool heeft in het samenspel.

Ik ben blij dat ik de mogelijkheden heb gekregen me te verdiepen in de mentale kant van het spelen, mijn mindset. Dit heeft mijn spel enorm verrijkt.

 

Komende groepstraining:

Mindfulness Based Performance Training start  dinsdagochtend 22 september 2020
ONLINE

Voor meer informatie klik hier

 

Individuele coaching:

Voor informatie kun je vrijblijvend contact met me opnemen.

 

Podiumangst

Voor meer informatie klik hier

 

Ik geef me op voor de training/ wil graag meer informatie

Hierbij ga ik akkoord dat mijn bovenstaande gegevens gebruikt en opgeslagen worden om contact met mij op te nemen.*

* verplicht in te vullen