In mijn werk als psycholoog onderzoek ik welke voorwaarden nodig zijn om het beste uit jezelf te halen. Niet alleen op het gebied van werk en presteren maar ook hoe je je als mens steeds verder kunt ontwikkelen.
Ieder krijgt op eigen wijze te maken met moeilijkheden en blokkades waar je liever niet mee te maken hebt. Als je de moed hebt deze onder ogen te zien, blijken deze moeilijkheden vaak een springplank om je verder te ontwikkelen.

Naast mijn werk als docerend en uitvoerend musicus volgde ik een studie psychologie (klinische ontwikkelingspsychologie/ performance psychologie) en een opleiding tot mindfulness- en compassietrainer.
Ik geef trainingen en coaching op het gebied van talentontwikkeling, stressregulatie en persoonlijke groei, o.a. op conservatoria (Conservatorium van Amsterdam, Koninklijk Conservatorium Den Haag, Artez), en was enige tijd verbonden als psycholoog aan de Hogeschool InHolland.

De mindfulness- en compassietrainingen geef ik aan open groepen en speciaal voor professionele musici. Ook ben ik gecertificeerd om de WorkplaceMT te geven, een mindfulnesstraining speciaal ontwikkeld voor op de werkplek.

Als VMBN trainer categorie 1 vergoeden verschillende zorgverzekeraars (een deel) van de kosten.